Soijarouhepyörykät

Soijarouhepyörykät. Kuva: Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Soijarouhepyörykät

Ruokavalio: 
Annoksia: 
20 kpl

Perinteikkäät lihapullat voi helposti ja herkullisesti tehdä myös soijarouheesta.

Ainekset: 
  • 1 pieni tai puolikas sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kiinteämaltoinen peruna
  • 2,5 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl kaura- tai soijakermaa
  • 2 rkl kuivattua persiljaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1,5 rkl perunajauhoja
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 1 tl murustettuja viherpippureita
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
 
Valmistus: 
  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä.
  2. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna pyörykkätaikinan vetäytyä noin 15 minuuttia.
  3. Muotoile taikinasta uunipellille pyöryköitä.
  4. Paista pyörykät pannulla reilussa rypsiöljyssä.
  5. Tarjoile pyörykät perunamuusin ja kermakastikkeen kera.
Lähde: 

Jere Nieminen: Vegaanin kotiruokakirja (Moreeni, 2010)

Vegaaniliitto Facebookissa