Tampereella vegaaniruokaa päiväkodeissa ja kouluissa

Tampere alkaa tarjota lapsille ja nuorille vegaaniruokavaliota elokuusta lähtien. Erityisruokavalioita noudatetaan muun muassa päiväkotien ja koulujen ruokailuissa. Vegaaniruokavaliosta vaaditaan terveydenhoitajan selvitys ja lisäksi perhe tai opiskelija ohjataan ravitsemusterapeutille, joka auttaa häntä arvioimaan ruokavalion ravitsemuksellisen laadun ja sen toteutuksen myös kotona.

Uskonnollisiin tai eettisiin syihin perustuvasta ruokavaliosta riittää vastedes huoltajan tai täysi-ikäisen opiskelijan ilmoitus. Linjauksia on valmistellut työryhmä, jossa on ollut mukana sekä lääketieteen että ravitsemusalan asiantuntijoita.

Aamulehti 15.4.2013