Soijan kulutus ehkäisee lonkkamurtumia

American Journal of Epidemiology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan soijan kulutus vähensi lonkkamurtumien riskiä noin 36 prosenttia naisten keskuudessa, jotka kuluttivat sitä enemmän kuin soijaa vähiten kuluttavat. Esimerkiksi ¼ kupillista tai enemmän tofua päivässä lisäsi lonkkamurtumilta suojaavaa vaikutusta keskimäärin 30 prosenttia verrattuna tätä pienempään soijan kulutukseen. Tutkimus oli osa Singapore Chinese Health -tutkimusta, jossa seurattiin yli 63 000 naisen ja miehen tietoja.

Koh WP et al. Gender-specific associations between soy and risk of hip fracture in the Singapore Chinese Health Study. Am J Epidemiol. 2009.