São Paulon osavaltio Brasiliassa kielsi kosmetiikan eläinkokeet

Historiallisia uutisia Etelä-Amerikasta. Maanosan ensimmäinen kosmetiikan eläinkoekielto saatettiin voimaan São Paulossa, yhdessä Brasilian osavaltioista, jossa sijaitsee 700 maan 2300:sta kosmetiikkayrityksestä.

Sekä Humane Society International että Cruelty Free International ovat aktiivisesti kampanjoineet kiellon puolesta alueella. Cruelty Free International esimerkiksi toimitti aiemmin 120 000 brasilialaisen allekirjoittaman vetoomuksen maan hallitukselle eläinkoekiellon puolesta.

Brasilian kosmetiikkamarkkinat ovat maailman kolmanneksi suurimmat, joten São Paulon päätös herättää toiveita vastaavien kieltojen leviämisestä muihin Brasilian osavaltioihin ja sitä mukaa muualle Etelä-Amerikan maihin, muusta maailmasta puhumattakaan.

Lisätietoa: http://www.globalanimal.org/2014/01/28/sao-paulo-goes-cruelty-free/115968/

Vegaaniliitto Instagramissa