Saksan Bremen siirtyy ensimmäisenä saksalaisena kaupunkina viikottaiseen kasvisruokapäivään

Vuonna 2009 belgialainen Gentin kaupunki siirtyi viikottaiseen kasvisruokapäivään. Nyt ilmiö on rantautunut myös Saksaan, sillä viranomaiset ovat hyväksyneet bremeniläisen Bürgerstiftung Bremen -kansalaisjärjestön ajaman kasvisruokapäivän. Kasvisruokapäivä koskee ainakin kaupungin kouluja ja henkilöstöravintoloita, ja arvioiden mukaan 550 000 asukkaan Bremenin kaupunki säästää sen avulla viikossa noin 20 000 eläimen hengen sekä vähentää hiilioksidipäästöjä vuodessa noin 40 000 auton päästöjen verran. Saksalaiset syövät lihaa keskimäärin kolme kertaa enemmän kuin Saksan yleiset ravitsemussuositukset suosittelevat. Tämä taas altistaa mm. ylipainolle, sydäninfarktille sekä syövälle, kerrotaan www.sein.de -verkkosivuston tiedotteessa.

www.sein.de/news/2010/januar/bremen-fuehrt-vegetarischen-wochentag-ein.html

albert-schweitzer-stiftung.de/aktuell/bremen-rettet-20-000-tiere-pro-veggiday