Liptonin teellä tehtiin järkyttäviä eläinkokeita

Eläinsuojelujärjestö PETA on painostanut elintarvikejätti Unileverin luopumaan eläinkokeista, joita se on tehnyt teetuotteillaan.

Muun muassa Liptonin omistava Unilever taipui PETA:n painostukseen viime kuun lopussa. Tätä ennen PETA oli pommittanut yhtiötä yli 40 000 sähköpostilla ja järjestänyt asiaan liittyen useita tapaamisia.

Eläinkokeilla Unilever oli pyrkinyt todistamaan teen terveysvaikutuksia. PETA:n mukaan maailman suurin teenvalmistaja oli muun muassa ruiskuttanut sikoihin E.coli -bakteeria ja tämän jälkeen syöttänyt näille teenlehtiä nähdäkseen, auttaako se torjumaan infektiota.

Järjestön mukaan Unilever myös lihotti tarkoituksella koekaniineja ja tämän jälkeen ruokki näitä teellä nähdäkseen, auttaako se puhdistamaan rasvan tukkimia valtimoita.

Tutkimuksista saatua tietoa yhtiö käytti PETA:n mukaan teen markkinointiin.

mtv3.fi. 4.2.2011.