Lihansyönti kasvattaa diabeteksen riskiä

Asiasanat: 

Diabetologia-lehdessä julkaistu katsaus antaa lisää näyttöä lihansyönnin ja diabeteksen yhteydestä. Tutkimukseen osallistuneista henkilöistä kaikkein eniten lihaa syövillä oli suurin riski sairastua tyypin 2 diabetekseen. Punaista lihaa syöneillä oli 21 prosentin ja jalostettua lihaa syöneillä 41 prosentin kasvanut sairastumisriski. Tutkimuksessa vertailtiin 12 aikaisemmasta tutkimuksesta saatuja tietoja.  

Aune D, Ursin G, Veierod MB. Meat consumption and the risk of type 2 diabetes: a systematic review and meta-analysis of cohort studies. Diabetologia. 2009;52:2277-2287.

Vegaiassa esitetyt näkemykset eivät edusta Vegaaniliitto ry:n kantaa ellei näin nimenomaisesti ole mainittu.

Vegaaniliitto Facebookissa