Lihan kulutus vähenee Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa teurastettujen maaeläinten määrä on lähtenyt laskuun. Huippuvuonna 2008 teurastettiin 9,5 miljardia eläintä, mutta sen jälkeen määrä on ollut vuosittain satoja miljoonia pienempi. Yhteen laskien vuosina 2009 - 2011 syötiin 1,1 miljardia eläintä vähemmän kuin jos kulutus olisi pysynyt vakiona.

Vegetarian Resource Groupin kyselyn mukaan USA:n aikuisväestöstä noin 5,7 miljoonaa on vegaaneita, minkä perusteella voi arvioida, että maassa on yhteensä yli 7,5 miljoonaa vegaania. Tämä on merkittävä kasvu verrattuna vuoden 2009 kyselyn tulokseen, jonka mukaan vegaaneita oli tuolloin kolme miljoonaa.

www.veganoutreach.org Enewsletter 14.12.2011 ja 18.1.2012, ja www.vrg.org