Kysely: Joka kolmas syö kasvislounaan ainakin kerran viikossa

Kasvisruoka kiinnostaa yhä useampaa lounasruokailijaa. Elintarvikekonserni Fazerin teettämän kyselyn vastaajista joka kolmas kertoo syövänsä kasvislounaan vähintään kerran viikossa. Kokonaan kasvisruokia välttelee vain 16 prosenttia vastaajista. Aiempaa enemmän kasviksia kertoo syövänsä 35 prosenttia vastaajista.

Lounasruuan valinnan ratkaisee maku. Vastaajista hieman alle puolet kertoo valitsevansa parhaalta maistuvan vaihtoehdon. Lisäksi lounaan valintaan vaikuttavat muun muassa saatavuus ja hinta.

Vastaajista valtaosa miettii lounaansa ympäristöystävällisyyttä. Puolet kertoo heittävänsä entistä vähemmän ruokaa pois tai pyrkivänsä syömään lautasen tyhjäksi. Joka kymmenes kertoo valitsevansa luomuruokaa ja joka viides suosii paikallisesti tuotettua ruokaa.

Tutkimusyritys YouGovin toteuttamaan kyselyyn vastasi kesäkuussa yli tuhat suomalaista.

Helsingin Sanomat 23.8.2012.