Kasvisruokapäivä tulee 150 kouluun Helsingissä

Pakolliset kasvisruokapäivät aloitetaan noin 150 helsinkiläiskoulussa tammikuussa. Joululomien jälkeen kouluruokaloissa on tarjolla pelkkää kasvisruokaa kerran viikossa, joko tiistaina, keskiviikkona tai torstaina. Kasvisruokapäivänä tulee olemaan kaksi ruokavaihtoehtoa, kuten muinakin päivinä.

Kasvisruokia kehittänyt ryhmä on testannut ruokia kahdeksalla oppilasraadilla, joissa oli maistajia sekä ala- että yläkouluista, lukiosta että ammatillisista oppilaitoksista. Nykyisistä lihattomista kouluruoista mainitaan suosikeiksi pinaattiohukaiset, ohrapuuro, kasvispyörykät ja sosekeitot.

Parissakymmenessä kilpailutetussa koulussa viikottainen kasvisruokapäivä ei ala vielä vuoden 2011 alusta, vaan vasta kun nykyinen sopimuskausi umpeutuu.

Helsingin Sanomat 4.11.2010.