Bill Gates innostaa kasviproteiinien tutkimukseen

Tutkimus maailman laajasta kasviproteiinien kirjosta voi muokata ruokavarojamme olennaisesti paremmiksi. Näin uskoo Microsoftin hallituksen puheenjohtaja Bill Gates. Hänen mielestä aika on nyt kypsä perustavanlaatuisille ruokainnovaatioille.

– Lähestymiskulmamme ruokaa ei ole muuttunut viimeisen sadan vuoden aikana. Meidän on etsittävä uusia tapoja parantaa köyhien ravitsemusta muuttamalla joitakin rikkaan maailman ruokavalintoja, Gates sanoo.

Gatesin keräämien tietojen mukaan vasta kahdeksan prosenttia maailman kasviproteiinivaroista on kartoitettu. Kasviproteiineista ja -öljyistä saadaan nopeasti kuumentamalla, paineella ja viilentämällä tuotteita, joita ei hänen mukaansa erota esimerkiksi naudan tai siipikarjan lihasta tai kananmunista.

Ruokatieto: Bill Gates innostaa aivoriiheen kasviproteiinien käytössä 9.4.2013