Äidin runsas kasvisten kulutus pienentää diabeteksen riskiä vauvalla

Pediactric Diabetes -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan naiset, jotka kuluttavat vähiten kasviksia raskauden aikana, ovat suuremmassa riskissä saada lapsia, joille kehittyy tyypin 1 diabetes. Verrattuna naisiin, jotka kuluttavat kasviksia päivittäin, on niillä, jotka kuluttavat kasviksia vain kolmesta viiteen kertaa viikossa tutkijoiden mukaan 71 prosenttia kasvanut riski saada diabeteksesta kärsivä lapsi.

Brekke HK, Ludvigsson J. Daily vegetable intake during pregnancy negatively associated to islet autoimmunity in the offspring. The ABIS study. Pediatr Diabetes. September 16, 2009.