yhteiskunta

Voit hakea sisältöä myös tekstihaulla.

Reseptejä voit hakea tarkemmin täältä.

Artikkeli

Miten viidakko muuttaa maailmankatsomusta? Tätä pohtii kiireisen kaupunkielämänsä jättänyt suomalainen nainen.

Artikkeli
Asiasanat:

Kasvisravintola Reformin mainos, sanomalehti Uusi Suometar 8.7.1906.

Vaikka lihansyöntiä kritisoivat jo antiikin kreikkalaiset, vegetarismi laajempana yhteiskunnallisena liikkeenä syntyi 1800-luvun jälkipuoliskolla. Tuolloin se levisi myös Suomeen. Jukka Vornanen on tutkimuksissaan tutustunut tähän suomalaisen kasvissyönnin ensimmäiseen aaltoon.

Artikkeli

Eräs yleinen vastaväite eläinsuojelulle on kasvissyöjän leimaaminen yliherkäksi kaupunkilaiseksi, joka on ”vieraantunut luonnosta” tai ei vain ymmärrä maalaiselämää. Tällainen ajatuskulku ohittaa täysin ne vegaanit ja eläintensuojelijat, jotka itse asiassa ovat eläneet maaseudulla ja olleet tekemisissä tuotantoeläinten kanssa. Heitäkin nimittäin on.

Artikkeli

Lehden logoJälki on tuore yhteiskunta- ja kulttuuritieteelliseen eläintutkimukseen keskittyvä tieteellinen julkaisu. Lehden ensimmäisen numeron monipuolinen kattaus herättää niin kritiikkiä kuin kiinnostustakin.

Artikkeli

Ympäristöaiheisista tietokirjoistaan ja scifiromaaneistaan tunnettu Risto Isomäki tuomitsee eläinten tehokasvatuksen sekä eläinoikeuksien että ympäristön kannalta. Eläintuotannon ilmastovaikutukset voivat hänen mukaansa olla huomattavasti laajempia ja vakavampia kuin on luultu.

Artikkeli

Kirjan kansikuvaEläimet yhteiskunnassa. Elisa Aaltola ja Sami Keto (toim.). Into, 2015.

Artikkeli
Asiasanat:

Ehdokkaan valitseminen on aina vaalien alla parasta viihdettä.

Ylen ja Helsingin Sanomien vaalikoneet antavat minulle samansuuntaiset tulokset, joissa korostuu yksi puolue ja muutama ehdokas. Lähden näiden vaalisivuille tutkimaan, millaisia tyyppejä sieltä paljastuu.

Artikkeli

Eläinten puolesta -dokumentista palkittu kuvajournalisti ja eläinaktivisti Jo-Anne McArthur vieraili helmikuussa Suomessa. Kun sain tietää mahdollisuudesta tavata hänet, minua kieltämättä jännitti, mutta hermoilin aivan turhaan. Tämä maanläheinen ja lämpimän tyyni henkilö kertoi minulle tarinaansa ilomielin.

Miten rupesit kuvaamaan eläimiä?

Artikkeli

Sari KomulainenMustapippurinen avokado-seitanleipä jouduttaa aamuista työmatkaa aromaattisesti.

Lumen peittämien peltojen ja valkoisen maaseudun halki kulkiessa ei uskoisi, että monien lumisten rakennusten sisällä yhä useampi elää elämätöntä elämää. Työmatkani kulkee ohi navetoiden, sikaloiden ja kanaloiden, mutta kuka niitä huomaa?

Artikkeli

Kuten moni kasvissyöjä, myös minä olen pohtinut ruokavalion merkitystä niin henkilökohtaisella kuin laajemmallakin tasolla. Myönnän heti alkuun, että en vieläkään ole tullut kaikkea kattavaan lopputulokseen, mutta painin tämän asian kanssa välillä enemmän ja välillä vähemmän.

Tilaa syöte yhteiskunta