luomu

Voit hakea sisältöä myös tekstihaulla.

Reseptejä voit hakea tarkemmin täältä.

Artikkeli

Mutta entäs lannoitteet? Kasvisten viljelyhän ei onnistu ilman lantaa, eihän? Kirsi Maria Meriläinen päätti valmistumisensa jälkeen testata asiaa omalla maatilallaan.

Artikkeli

Esittelemme erään suomalaisen, täysin vegaanisen ja ekologisen yrityksen nimeltään Ole Hyvä Luonnontuote. Monelle varmaankin jo entuudestaan tuttu firma on juuri avannut muun muassa uuden nettikaupan, josta tuotteet ovat nyt helposti saatavilla.

Artikkeli

Keski- ja loppukesän kukkaloisto tarjoaa iloa myös sisäisesti nautittuna. Kokeile kukkia salaateissa, levitteissä ja yrttiteessä.

Monet suomalaisista luonnonkukista ovat syötäviä. Heinä- ja elokuussa voi keittiöön napsia esimerkiksi vuohenputken, maitohorsman, orvokkien ja lehmusten kukkia. Ruoaksi ovat oivia myös viljellyt ruusut ja malvat, kunhan kasveja ei ole suihkuteltu torjunta-aineilla.

Artikkeli

Myytti 1: Lehmät tuottavat maitoa automaattisesti, ja ellei niitä lypsetä, niiden utareet repeävät

Kaikki nisäkkäät tuottavat maitoa vain synnytettyään jälkeläisen, eikä lehmä ole tästä poikkeus. Jotta lehmä tuottaisi maitoa, sen on synnytettävä vuosittain. Jalostuksen tuloksena lehmät tuottavat nykyisin niin paljon maitoa, ettei vasikka voisi sitä kaikkea käyttää ravinnokseen. Silti vasikka vierotetaan emostaan yleensä heti kun lehmä on nuollut sen puhtaaksi.

Artikkeli

Lähiveganismin (sekä aiemmin fennoveganismin) käsitteellä on herätetty keskustelua ruokailun ympäristöystävällisyydestä ja siitä, kuinka soveltaa muualla kehitetty vegaaninen ruokavalio Suomen paikallisoloihin. On totta, että kasvissyönti vähentää ruokailun ympäristökuormitusta huomattavasti, mutta kasvisruokakulttuuria voidaan kuitenkin edelleen kehittää ekologisemmaksi ja oikeudenmukaisemmaksi.

Artikkeli

Nykyisin tuotannossa käytettäviä elämiä kasvatetaan teollisissa oloissa. Tilakoot ovat entistä suurempia, minkä seurauksena yksilöllinen hoito on vähäistä tai jopa olematonta. Jalostuksen ja liikkumattomuuden vuoksi useat sairaudet ovat yleistyneet. Ympäristö sisältää virikkeitä niukasti, eivätkä eläimet pysty elämään lajityypillisillä tavoilla.

Artikkeli

Talikoin ja traktorein varustautunut kovaääninen joukko liikuskeli Helsingin kaduilla 19. syyskuuta vaatien parempaa ruokaa. Mukana oli maanviljelijöitä, kaupunkiviljelijöitä ja ruokajärjestelmästä huolestuneita kuluttajia. Sateisesta säästä huolimatta väkeä oli paikalla reilusti yli sata päätä.

Artikkeli

Ei riitä, että tuote on vegaaninen, vaan on hyvä myös miettiä, mitä seurauksia tuotteen ostamisella on. Työllistätkö Suomessa vai Aasiassa? Suositko kemikaalien käyttöä vai luonnonmukaisia viljelymenetelmiä? Rikastuuko yritysjohto vai saako kehitysmaan lapsi mahdollisuuden koulunkäyntiin?

Tilaa syöte luomu