ympäristö

Voit hakea sisältöä myös tekstihaulla.

Reseptejä voit hakea tarkemmin täältä.

Artikkeli
Asiasanat:

Risto Isomäki: Meat, Milk and Climate. Into, 2016.

Risto Isomäki: Meat, Milk and Climate. Into, 2016

Risto Isomäen tänä vuonna julkaistu kirja Meat, Milk and Climate aloittaa toivottavasti Suomessakin vilkkaamman keskustelun lihantuotannon ja muiden eläinperäisten tuotteiden ympäristövaikutuksista. Kirja on tarpeellinen avaus moniin tutkimattomiin eläintuotannon kysymyksiin.

Artikkeli
Asiasanat:

Yle uutisoi Luonnonvarakeskuksen (Luken) professori Perttu Virkajärven sanoneen, että kotimaisen jauhelihan syönti on ekoteko (1). Professorin väitteeseen sisältyy merkittäviä ongelmia.

Artikkeli

Mutta entäs lannoitteet? Kasvisten viljelyhän ei onnistu ilman lantaa, eihän? Kirsi Maria Meriläinen päätti valmistumisensa jälkeen testata asiaa omalla maatilallaan.

Vegaanipuodin tuote

JOULU - VEGAANISIA JOULURESEPTEJÄ. Vegaaniliitto ry, 2016, 2. painos. 16 sivua.

Esite sisältää 12 maukasta reseptiä talven juhliin.

Luettavissa PDF-muodossa.

Artikkeli

Ympäristöaiheisista tietokirjoistaan ja scifiromaaneistaan tunnettu Risto Isomäki tuomitsee eläinten tehokasvatuksen sekä eläinoikeuksien että ympäristön kannalta. Eläintuotannon ilmastovaikutukset voivat hänen mukaansa olla huomattavasti laajempia ja vakavampia kuin on luultu.

Artikkeli
Asiasanat:

KansikuvaMatti Mäkelä ja Tero Tähtinen: Vanha metsuri ja metsähippi. Kirjeenvaihtoa 2013–2014. Savukeidas, 2014.

Artikkeli

Esittelemme erään suomalaisen, täysin vegaanisen ja ekologisen yrityksen nimeltään Ole Hyvä Luonnontuote. Monelle varmaankin jo entuudestaan tuttu firma on juuri avannut muun muassa uuden nettikaupan, josta tuotteet ovat nyt helposti saatavilla.

Minkälainen on yrityksenne historia?

Artikkeli

Eläintuotteiden käyttö tuhlaa aiheetta luonnonvaroja

Prosentteja. Tilastoja. Lukuja lukujen perään. Numerot kertovat julmaa tarinaa, kun nykymuotoista lihantuotantoa tarkastellaan. Ihmiskunnalla olisi avaimet parempaan tulevaisuuteen maapallolla, mutta heittääkö itsekkyytemme kaiken hukkaan?

Eläintuotanto pahentaa ilmastonmuutosta ja heikentää ruokaturvaa. Tälläkin hetkellä joka seitsemäs ihminen maapallolla näkee nälkää. 44 prosenttia intialaisista alle 5-vuotiaista lapsista on aliravittuja.

Artikkeli

Pääkaupunkiseudulla suunnitellaan uusia tapahtumien ympäristökriteerejä. Helsingin ympäristölautakunnan käsittelyssä olleessa tapahtumanjärjestäjien ohjeessa ehdotetaan, että yli tuhannen henkilön tapahtumissa tarjottaisiin ruokailijoille aina myös kasvisvaihtoehto ja kahvin ja teen juojille Reilun kaupan tuotteita. Ehdotus on vielä käsittelyn alla ympäristö- ja muissa lautakunnissa. Myöhemmin myös Espoossa ja Vantaalla mietitään samojen kriteerien käyttöönottoa.

Artikkeli

Siivousaddikti kertoo teille nyt vegaanisesta ja ekologisesta kodinpuhdistuksesta. Osa vinkeistä on teoksesta Uudet konstit, vanhat aineet (Oy Valitut palat, 2007), osa on minulle perimätietona siirtyneitä vinkkejä ja osa omia yrityksen ja erehdyksen kautta oivallettuja sovelluksiani.

Siivoaminen on mukavaa, kun on oikeanlaiset aineet ja välineet! Mikrokuituliina on vastaus lähes kaikkiin ongelmiin. Sillä pyyhit tehokkaasti pölyt ja liat lattialta ja pinnoilta ilman kemikaaleja.

Tilaa syöte ympäristö