valmistusaineet

Voit hakea sisältöä myös tekstihaulla.

Reseptejä voit hakea tarkemmin täältä.

Vegaanipuodin tuote

JOULU - VEGAANISIA JOULURESEPTEJÄ. Vegaaniliitto ry, 2016, 2. painos. 16 sivua.

Esite sisältää 12 maukasta reseptiä talven juhliin.

Luettavissa PDF-muodossa.

Artikkeli

Taidegraafikko Pekka Hokkanen rakensi oman työpajansa Tuusulaan periaatteenaan myrkytön, vesiliukoinen ja vegaaniystävällinen kokonaisuus. Hän on perehtynyt aiheeseen nyt kolmen vuoden ajan. Onko vegaaninen taiteen tekeminen mahdollista?

Artikkeli

Villa on usein viimeisiä eläinperäisiä aineita, joista vegaani luopuu. Lampaanvillalle on kuitenkin suotu erityisasema aivan suotta, koska sille on useita vaihtoehtoja sekä luonnonkuiduissa että synteettisissä materiaaleissa. Tässä esittelyssä luonnonkuiduista valmistetut langat.

Artikkeli

Käsityöharrastaja Paula Laine kyllästyi ainaiseen markettien puuvillaan ja alkoi tilailla värikkäitä lankoja ulkomailta. Vegaanisten lankojen erilaiset ominaisuudet tuovat haastetta neulomiseen, nypläykseen ja neulakinnastekniikkaan.

Banaani- tai viskoosilangoista ei kannata neuloa sukkia tai käsineitä, koska nämä langat eivät jousta. Parhaiten ne sopivat huiveihin ja muihin asusteisiin, joiden ei tarvitse olla tiiviisti ihoa vasten.

Artikkeli

Voiko vegaani tuottaa hunajaa? Sekasyöjät eivät yleensä miellä hunajaa eläinperäiseksi, ja aiheesta väännetään joskus vegaanienkin kesken. Päätin ottaa asiasta selvää ja ilmoittauduin mehiläistenhoitokurssille.

Vegaaniliiton julkaisu

PAINETTU VILLAISELLA. Vegaaniliitto ry ja Oikeutta Eläimille 2012, 8 sivua.

Lampaista ja villantuotannosta kertova esite.

Luettavissa PDF-muodossa.

Vegaanipuodin tuote

KASVISSYÖNTIÄ ALOITTELIJOILLE - JA VÄHÄN KONKAREILLEKIN. Vegaaniliitto ry 2006. 32 sivua.

Yleisesite kasvissyönnistä ja veganismista. Käsittelee kasvissyöntiä ravitsemuksen, raskausajan ja lasten, urheilun ja fennoveganismin osalta. Esitteessä annetaan myös yleisiä vihjeitä matkustamisesta ja ruuanlaitosta. Sisältää paljon reseptejä! 

Luettavissa PDF-muodossa.

Artikkeli

Millä hedelmien pinnat on käsitelty? Siinäpä asia, joka ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen hedelmäostoksilla, vaikkapa sitä sopivaa avokadoa tunnustellessa.

Itse en näistä vielä vuosi sitten liiemmin murehtinut. Oikeastaan tiedostava huoli alkoi vasta viime talvena tutustuessani Mats-Eric Nilssonin kirjoihin Aitoa Ruokaa ja Petos Lautasella. Näissä epäaidon ruoan hirttäjäisissä puhuttiin runsaasti E-koodeista, joihin myös pintakäsittelyaineet kuuluvat.

Artikkeli

Vegaanit eivät periaatteellisista syistä syö mitään, mikä on peräisin eläinkunnasta. Syyt ruokavalioon voivat olla eettiset, ekologiset, terveydelliset ja/tai henkiset/uskonnolliset.

Tilaa syöte valmistusaineet