urheilu

Voit hakea sisältöä myös tekstihaulla.

Reseptejä voit hakea tarkemmin täältä.

Artikkeli
Asiasanat:

Kalle Rasinkangas vaelsi Yhdysvaltojen erämaiden halki repussaan sipsejä, pähkinöitä ja proteiinipatukoita. Niin olosuhteet kuin vegaanisen ruoan saatavuuskin vaihtelivat reitin varrella suuresti. Rasinkangas lähetti osan ruokatarpeistaan etukäteen kohteeseen postitse, mutta jos nälkä kuitenkin yllätti vegaanivaeltajan, ainakin maapähkinävoita löytyi takuuvarmasti pienimmästäkin amerikkalaiskylästä.

Artikkeli
Asiasanat:

Helsingin keskuspuistossa elokuussa järjestetyn ultramaratonin voitti tänä vuonna Juuso Simpanen sillä seurauksella, että ultrajuoksijoiden nettiportaalissa kirjoitettiin vegaaniruokavaliosta. 24-vuotiaalle Juuso Simpaselle ultramaraton oli hänen ensimmäisensä.

Kun maratonilla tarkoitetaan 42 kilometrin juoksumatkaa, niin ultramaraton voi olla vieläkin pidempi. Miten pitkä matka tällä kertaa oli?

Artikkeli
Asiasanat:

Ojentajien harjoitusta salillaViime kesänä onnistuin vuosittaisella Skotlannin-matkallani nyrjäyttämään selkäni erään kukkulan laella niin, että juuri ja juuri pääsin laskeutumaan rinnettä alas. Asiasta sydämistyneenä päätin, että minusta ei tule sohvaperunaa ilman taistelua. Niin alkoi kuntoutukseni personal trainerin tuella.

Artikkeli

Eli miten urheillaan vegaanisesti

Vegaaniurheilu on alkanut lisääntyä myös Suomessa. Tänä vuonna aiheesta ilmestyy kaksi opinnäytetyötä. Vegaia selvitti, mitä urheilevan vegaanin kannattaa huomioida.

Liikuntaneuvojiksi opiskeleville Esmeray Konnulle ja Visa Savolaiselle liikunta ei ole pelkkä harrastus, vaan myös ammatti. He pureutuvat opinnäytetöissään vegaaniurheiluun. Kummankin tavoitteena on osoittaa, että vegaaninen ruokavalio ei ole este aktiiviselle liikunnalle, päinvastoin.

Artikkeli
Asiasanat:

Vegaanien piirissä on totuttu kysymyksiin urheilun ja kasvisruokavalion yhdistämisestä. Aihe varmasti kiinnostaa yhä useampaa veganismin nopeasti yleistyessä. Pian Varalan urheiluopistosta valmistuva Visa Savolainen teki opinnäytteensä otsikolla "Vegaaniurheilu" ja opinnäytteen johtopäätökset ovat selvät: on mahdollista ja helppoa liikkua ja urheilla ilman eläinperäisiä tuotteita. Urheilijalle vegaaninen ruokavalio on ruokavalio siinä missä sekasyöntikin.

Artikkeli

Monipuolinen vegaaniruokavalio sopii myös urheilijoille. Tiesitkö, että olympiavoittajat Paavo Nurmi ja Carl Lewis olivat aktiiviurallaan kasvissyöjiä? Triathlonistit Dave Scott ja Ruth Heidrich ovat vegaaneja ja kumpikin heistä on voittanut Ironman-kilpailun kuusi kertaa. Lukuisat muutkin vegaanit, kuten kehonrakentaja Robert Hazeley, ovat menestyneet huippu-urheilussa. Suomalaisista vegaaniurheilijoista tunnetuin lienee Harri Nieminen, joka on thainyrkkeilyn amatöörisarjan maailmanmestari. Kasvissyönti ja veganismi eivät siis ole este kovillekaan urheilutuloksille.

Tilaa syöte urheilu