huvikäyttö

Voit hakea sisältöä myös tekstihaulla.

Reseptejä voit hakea tarkemmin täältä.

Artikkeli

Korkeasaaren eläintarhan vanhat karhulinnat ovat seisoneet vuosia tyhjillään. Tänä kesänä niihin muuttaa kolme Grey Cube -taidegalleriaa, joiden näyttelyt ja performanssit nostavat esille ihmisen suhteen eläimeen.

Korkeasaaren mahtipontiset kivilinnat rakennettiin 1900-luvun alussa: karhulinnat karhuille ja jääkarhulinna jääkarhuille. Aika oli toinen: rakennuksia piirtämään kutsuttiin nimekkäät arkkitehdit, eivätkä eläinten oikeudet olleet tapetilla.

Artikkeli

Siinä missä englantilaiset vegaanit nimittelevät ratsastajia eläinrääkkääjiksi, Suomessa vegaanit päivittävät Facebookiin ratsastuskuviaan. Ylipäätään ratsastus ei saa Suomessa kovinkaan kummoista kritiikkiä, vaikka kyseessä on eläinten viihdekäyttö. Mitä ongelmia ratsastukseen liittyy: voiko hevosten selässä istuminen olla vegaanista?

Artikkeli

Intian ympäristöministeri Jayanthi Natarajan ilmoitti viime viikolla maansa hallituksen kieltävän delfinaarioiden rakentamisen Intiaan. Kielto on odotettu ja se vahvistaa maassa pitkään vallinneen käytännön. Ympäristöministeriöstä kerrotaan, että huomattavan älykkyytensä vuoksi delfiinejä täytyisi pitää "ei-ihmismäisinä persoonina", joille pitäisi myöntää omat erityiset oikeutensa. Useat eläinsuojelujärjestöt ovat kampanjoineet delfinaarioiden kiellon puolesta vuosia ja mm.

Tilaa syöte huvikäyttö