Kuva neliönmuotoisesta valkopapu blondie -leivoksesta Kasviskokkipöytäliinalla

Valkopapublondiet

Valkopapublondiet (20cm x 20cm)

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 3.5 dl keitettyjä valkoisia papuja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 0.25 dl vettä
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita(käytimme Provenan Gluteenitomin Isoja Kaurahiutaleita)
  • 4 rkl margariinia
  • 100g tummaa vegaanista suklaata(jätä n.25g koristeeksi) karkeaksi rouhittuina
Valmistus: 
  1. Soseuta kaikki ainekset paitsi suklaa monitoimikoneessa.
  2. Sekoita suklaa (75g) mukaan tasaisesti.
  3. Kaada seos leivinpeperilla vuoratettuun vuokaan.
  4. Aseta loput suklaat pinnalle.
  5. Paista 180 asteisessa uunissa n.15-20 min.