Kuva Flambee Pizzasta lautasella

Flambee Pizza

"Pekoni"-flambee-pizza kaurapohjalla

Ainekset: 
  • Täytteet
  • Valkoinen kastike
  • 4 rkl soijajogurttia
  • 2 rkl vegaanista majoneesia (esim. Jokaiselle tai Xtra)
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • Lisäksi
  • 1 iso peruna
  • 1 iso sipuli
  • 1/2 annosta soijapekonia (ohje alla)
  • Soijapekonin ohje (ohje on muokattu täältä: http://vegaaninenversio.blogspot.fi/2011/07/vegaaninen-pekoni.html)
  • Huom: yhden pizzan täytteeseen tulee puolet tästä määrästä.
  • 2 dl isoa soijahiutaleita
  • 2.5 rkl gluteenitonta soijakastiketta(esim. Urtekram Luomu Tamari Gluteeniton Soijakastike)
  • 1 tl omena-, valko- tai balsamiviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl nestemäistä savuaromia
  • 1 tl grillimaustetta
  • 0.5 dl vettä
  • öljyä paistamiseen
Valmistus: 
  1. Pizzapohjan ohje löytyy täältä: http://www.myllarin.fi/resepti/gluteeniton-salami-sipulipizza/. Kun pizzapohjaa kaulitaan, suosittelen laittamaan leivinpaperin myös taikinan päälle, sillä ilman leivinpaperia taikina tarttuu helposti kaulimeen.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä kastike pizzapohjalle.
  3. Viipaloi peruna mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (perunalastujen mallisiksi).
  4. Keitä vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu, laita perunat kattilaan ja keitä 3 min. Kaada vesi pois ja jätä perunat kuivumaan.
  5. Leikkaa sipuli poikkisuuntaisiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita, kunnes ne ruskistuvat. Mausta suolalla ja mustapippurilla
  6. Sekoita soijahiutale, soijakastike, etikka, sokeri, grillimauste, vesi ja nestemäinen savuaromi yhteen.
  7. Paista hiutaleita öljyssä, kunnes ne ovat ruskistuneita.
  8. Levitä perunaviipaleet valkokastikkeen päälle.
  9. Paista 250 asteisessa uunissa 10 min.
  10. Ota pizza pois uunista ja ripottele sen päälle soijapekonit ja lopuksi vielä karamellisoidut sipulit.
  11. Paista vielä 6 min tai kunnes pizzasta tulee ruskean värinen.