Vegaaniliiton kuva kauniisti uunissa leivinpaperin päällä ruskistuneesta piirakasta

Vegaaninen "Pekoni" -sipulipiirakka

Vegaaninen "pekoni" -sipulipiirakka

Ainekset: 
  • Pohja:
  • 1 pss kuivahiivaa

  • 5 dl kädenlämpöistä vettä

  • 4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (käytimme Provenan Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita)

  • 1 rkl psylliumia

  • 1 tl suolaa

  • 1 1/2 rkl sokeria

  • 0.5 dl rypsiöljyä

  • 5 dl gluteenitonta jauhoa (käytimme Semper gluteenitonta Tattari&Teff -jauhoa)

  • Täyte:

  • 4 kpl (500g) sipuleita suikaloituna

  • 1 rkl oliiviöljyä (tai rypsiöljyä)

  • 1/8 tl suolaa

  • Soijapekoni: (ohje on muokattu täältä: http://vegaaninenversio.blogspot.fi/2011/07/vegaaninen-pekoni.html)

  • 2 dl isoja soijahiutaleita

  • 2.5 rkl gluteenitonta soijakastiketta (esim. Urtekram Luomu Tamari Gluteeniton Soijakastike)

  • 1 tl omena-, valko- tai balsamiviinietikkaa

  • 2 tl sokeria

  • 1 tl nestemäistä savuaromia

  • 1 tl grillimaustetta

  • 0.5 dl vettä

  • öljyä paistamiseen

  • Kastike:

  • 300 g maustamatonta soijajogurttia

  • 3 rkl rypsiöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 0.5 dl oluthiivahiutaleita

  • 1 tl omenaviinietikkaa

  • Mustapippurirouhetta

Valmistus: 
  1. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Lisää mukaan kaurahiutaleet sekä psyllium ja anna taikinan saostua 10 min.
  3. Lisää sekaan suola, sokeri sekä rypsiöljy ja sekoita lusikalla.
  4. Sekoita käsin mukaan gluteeniton jauho.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n.20 cm x 30 cm vuokaan ja levitä taikina lusikan tai taikinan nuolimen avulla tasaisesti vuokaan.
  6. Peitä vuoka esim. kelmulla ja laita vuoka lämpimään paikkaan noin 30 minuutiksi. Valmista odotellessa täyte.
  7. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita, kunnes niistä tulee läpikuultavia ja pehmeitä. Mausta suolalla. Levitä sipulit piirakkapohjan päälle.
  8. Sekoita soijahiutaleet, soijakastike, etikka, sokeri, grillimauste, vesi ja nestemäinen savuaromi yhteen.
  9. Paista hiutaleita öljyssä, kunnes ne ovat ruskistuneita. Levitä vegaaninen soijapekoni sipulien päälle.
  10. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Levitä kastike piirakan täytteen päälle.
  11. Ripottele päälle vielä mustapippurirouhetta.
  12. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-35 min.