Korealainen BBQ -nacho kahdeksalle

Annoksia: 
8
Ainekset: 

Pikakimchi
450g keräkaalia
2 rkl suolaa
1 dl vettä

Kimchitahna
1 rkl korealaista chilijauhetta
1/2 rkl paprikajauhetta
1/2 rkl sokeria
2 rkl gluteenitonta soijakastiketta(esim. Urtekram Luomu Tamari Gluteeniton Soijakastike)
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kevätsipulia
1 pieni tai puolikas porkkana raastettuna

BBQ-soija
250 g (n. 15 dl) Soijasuikaleita
1 kasvisliemikuutio

BBQ-kastike
1 dl gluteenitonta soijakastiketta(esim. Urtekram Luomu Tamari Gluteeniton Soijakastike)
1 omena, hienonnettuna
1 pieni sipuli, hienonnettuna
Noin peukalonpään kokoinen pala inkivääriä, hienonnettuna
5 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
5 rkl seesaminsiemeniä (esim. Risenta-seesaminsiemenet)
0.8 dl sokeria
2 rkl seesamiöljyä

Lisäksi
1 sipuli suikaloituna

Vegaaninen hapankerma
1.5 dl vegaanista majoneesia
1.5 dl maustamatonta soijajogurttia

Vegaaninen nachokastike
2 keskikokoista perunaa, pilkottuna
1 porkkana, pilkottuna
0.5 dl vettä
0.5 dl rypsiöljyä
2 tl perunajauhoa
1tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
3 rkl oluthiivahiutaleita
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl sitruunanmehua
1 1/2 tl suolaa

Lisäksi
475g maissilastuja
2 kevätsipulia silputtuna
3 rkl seesaminsiemeniä (esim. Risenta-seesamisiemenet)

Valmistus: 

Kimchi

1. Leikkaa kaali suikaleiksi ja laita suikaleet isoon kulhoon.

2. Sekoita joukkoon suola ja vesi. Anna saostua noin 10 min.

3. Tee kimchitahna sekoittamalla kaikki ainekset.

4. Kaada kaalin suikaleet sitten lävikköön ja huuhtele ne kaksi kertaa kylmällä vedellä. Anna valua lävikössä.

5. Ravistele vielä kaalin suikaleista ylimääräinen vesi ja sekoita kaali ja kimuchitahna huolellisesti niin, että kaalin suikaleet ovat kokonaan tahnan peitossa.

6. Laita kimchi kannelliseen astiaan, lasipurkkiin tai säilytyspussiin.

BBQ -soija

1. Keitä soijaleikeita kasvisliemessä kunnes vesi on haihtunut.

2. Soseuta sauvasekoittimella kaikki BBQ-kastikkeen ainekset. Anna soijasuikaleiden ja sipulin marinoitua vähintään 30 min.

3. Laita soijasuikaleet uunipellille ja lorauta mukaan reilusti seesamiöljyä.

4. Paista 250 asteessa pellillä uunissa n. 12 min.

Vegaaninen nachokastike

1. Laita perunat ja porkkanat kattilaan, jossa on vettä, ja kytke liesi päälle. Kun vesi kiehuu, keitä vielä 10 min.

2. Valuta vesi pois. Soseuta sauvasekoittimella perunat, porkkanat, vesi ja öljy. Lisää mukaan kaikki loput ainekset ja soseuta.

Vegaaninen hapankerma

1. Sekoita vegaaninen majoneesi ja maustamaton soijajugurtti yhteen.

Nachoannoksen kokoaminen
1. Aseta lautaselle maissilastuja.

2. Päällystä maistilastut BBQ-soijalla, kimchillä, vegaanisella hapankermalla sekä nachokastikkeella.

3. Koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.