Vaatetus

Vegan-merkki kertoo että tuote on vegaaninenVaatteissa useimmin käytettäviä eläinperäisiä materiaaleja ovat nahka, turkikset, villa, silkki, untuva ja höyhenet. Onneksi on olemassa myös paljon kasviperäisiä tekstiilejä ja synteettisesti valmistettuja materiaaleja, jotka nykyään voivat toimia yhtä hyvin kuin eläinperäisetkin valmistusmateriaalit. 

Animalia ylläpitää listaa suomalaisista liikkeistä, jotka ovat sitoutuneet turkittomuuteen vaatemateriaaleissaan. Lue lisää.

Kengät

Kenkämateriaalien symbolitKengissä useimmiten käytettävistä eläinperäisistä valmistusmateriaaleista käytetään nimiä nahka, mokka, nupukki ja villa. Monilla tavallisilla kenkävalmistajilla on valikoimissaan myös vegaanisia kasvikuiduista tai synteettisistä materiaaleista valmistettuja kenkiä, joita löytyy useiden kauppojen hyllyistä. Valmistusmateriaalit selviävät erikseen esim. netistä tarkistamalla tai kaupassa kenkien merkinnöistä.
 
Alla on lueteltu kauppoja, jotka myyvät ainoastaan vegaanisia kenkiä.
  • Heluna Shop. Helsinkiläinen kauppa (ja nettikauppa) jossa mm. Vegetarian Shoesin, Novacasin ja Ethical Waresin kenkiä. Valikoimassa myös laukkuja, vöitä ja kosmetiikkaa ja paljon muuta.
  • Kenkälaatikko. Suomalainen ekologisten naistenkenkien (brändi Beyond Skin) nettikauppa.
 
  • Bourgeois Boheme. Englantilainen nettikauppa joka myy tyylikkäitä kenkiä, laukkuja ja vöitä.
  • Cosmo Viva. Saksalainen nettikauppa joka myy kenkien lisäksi myös laukkuja.
  • Ethical Wares. Suuri brittiläinen vegaanikenkien valmistaja. Yrityksen eettiset periaatteet eivät koske pelkästään muita eläimiä, vaan myös ympäristö ja ihmiset otetaan huomioon.
  • Vegan Store - Nimensä mukaisesti monipuolisen vegaanisen tuotevalikoiman verkkokauppa. Kenkiä, vaatteita, kosmetiikkaa, vitamiineja, herkkuja, pesuaineita, kynttilöitä, kirjoja, tarroja, ...
  • Vegan Wares - australialainen vegaanisten kenkien valmistaja, jolla on tarjolla useampia kymmeniä malleja: sandaaleja, balettitossuja, turvakenkiä, moottoripyöräsaappaita jne. Täältä saa myös ostaa yrityksen valmistamaa tekonahkaa.
  • Vegetarian Shoes - brittiläinen vegaanisten kenkien valmistuttaja, jolla on laaja valikoima erilaisia kenkiä, sandaaleja, vöitä, keinonahkatakkeja ja sieltä löytyy jopa keinonahkahousutkin! Yrityksellä on kauppa Brightonissa, jonne on Lontoosta vain parin tunnin junamatka.
 

Lankoja

Vegaanisia lankoja löytyy monista tavallisista eläinperäisiäkin lankoja myyvistä liikkeistä. Alla olevat liikkeet myyvät ainoastaan vegaanisia lankoja.

  • Pajumaja (Tampere). Myös paljon muita tuotteita.
 

Vegaaniliitto Facebookissa