Vohvelit

Vohvelit. Kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi.

Vohvelit

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
6 kpl
Ainekset: 
  • 3 dl kauramaitoa
  • 0,5 dl öljyä
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja tai 3,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
Valmistus: 
  1. Laita vohvelirauta kuumenemaan.
  2. Sekoita kauramaito, öljy, sokeri, suola ja vanilja.
  3. Siivilöi joukkoon leivinjauhe sekä jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada kuumaan vohvelirautaan kerrallaan n. 0,75 dl vohvelitaikinaa ja laita kansi kiinni. 
  5. Paista vohvelia 2–3 minuuttia eli kunnes vohveli on kypsä.
  6. Avaa vohveliraudan kansi ja poista vohveli varovaisesti haarukalla vahingoittamatta vohveliraudan pintaa.
  7. Syö vohvelit mieluiten ihan heti.  
 

Muutama vinkki vohveleiden paistamiseen

  • Omassa vohveliraudassani asteikko on 1–6 ja siinä vohvelit paistuvat parhaiten teholla 4,5.
  • En itse availe vohveliraudan kantta paistamisen aikana, jotta vohveli kypsyy tasaisesti. Jos kannen avaa ja vohveli ei ole vielä kypsä, voi se haljeta keskeltä siten, että osa siitä on kiinni vohveliraudan kannessa ja osa sen pohjassa.
  • Koska vohvelirautani pinta on hyvässä kunnossa ja koska tässä vohvelitaikinassa on riittävästi rasvaa, ei vohveli jää kiinni rautaan, vaikka en rasvaakaan vohvelirautaa erikseen. Jos vohvelirautasi on heikossa kunnossa, niin suosittelen öljyämään sen pinnan. Öljyämiseen suosittelen silikonista pullasutia muoviharjaksisen eli sulavaisen sudin sijasta.
  • Jos haluat paistaa kaikki vohvelit valmiiksi ennen syömistä, älä kasaa niitä yhteen pinoon, sillä kuumien vohveleiden höyry pehmentää ne. Laita vohvelit vierekkäin jäähdytysritilälle tai vaikka uunin ritilälle, jolloin ne pysyvät rapeina syömiseen saakka.
 
Kuvan kookoskermavaahdosta lisää alkuperäisessä ohjeessa.
 
Lähde: 

Satu Saunio, Kamomillan konditoria

Vegaaniliitto Facebookissa