Vihreä risotto

Vihreä risotto

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
2 annosta

Risotto on italialainen klassikko, jonka valmistamista monet arkailevat sen työläyden takia. Kuitenkin kun risoton muutaman kerran valmistaa oikeaoppisesti, alkaa sen tekeminen sujua rutiinilla. Riisin laatu on risoton kynnyskysymys: sen tulee olla risottoriisiä. Tuoreet kasvikset ovat tietenkin aina tuoreita, mutta myös pakastealtaan tarjonnalla saa aikaan raikasta kasvisruokaa talvellakin.

Ainekset: 
  • risottoriisiä
  • pari desiä valkoviiniä tai kuivaa omenasiideriä
  • vegaanista margariinia
  • pakastepinaattia
  • pakasteherneitä
  • basilikanlehtiä
  • sipuli
  • noin litra vettä
  • kasvisliemikuutio
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistus: 
  1. Aloita keittämällä liemikuutiosta ja vedestä liemi, ja pidä se lämpimänä koko ruuanlaiton ajan.
  2. Kuumenna paistinpannulla reilusti vegaanista margariinia ja kuullota siinä sipulit. Lisää riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoittele riisiä, kunnes se alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää pari desiä viiniä tai siideriä, sekoittele. Kun neste alkaa haihtua, lisää lientä desi kerrallaan aina, kunnes edellinen on imeytynyt riisiin. Jatka nesteen lisäystä, kunnes riisi alkaa olla kypsää.
  3. Lisää pinaatti, herneet ja basilikanlehdet valmistuksen loppuvaiheessa. Muista maustaa ja maistaa.
  4. Tarjoa heti, risotto ei odota syöjiä, vaan päinvastoin.

Inspiraatio reseptiin Jätä mullekin! -ruokablogista.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa