Vegejuusto

Ruokatyyppi: 

Tämä harvinaisen herkullinen vegaaninen juusto sopii leivän päälle, pitsaan tai viinin kanssa nautiskeltavaksi.

Ainekset: 
  • 2,5 dl cashewpähkinöitä
  • n. 1 dl vettä
  • 1 rkl agar-agar-jauhetta
  • n. 0,5 dl oluthiivahiutaleita
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 0,5 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • öljyä voiteluun
 

Valmistus: 
  1. Liota cashewpähkinöitä kuusi tuntia ja kaada vesi pois. Pane vesi kiehumaan ja lisää agar-agaria vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä 1–2 minuuttia, kunnes agar-agar on sulanut.
  2. Hienonna pähkinät sauvasekoittimella. Lisää agar-agar-vesi ja muut aineet. Jatka hienontamista, kunnes seos on tasainen. Voitele sopiva vuoka öljyllä ja kaada seos siihen. Pane juusto jääkaappiin 12 tunniksi. Irrota valmis juusto vuoasta.
  3. Taikinaan voi halutessaan lisätä yrttejä ja muita mausteita.

Lähde: 

Mikk Mägi ja Loore Emilie Raav (Vegaia 3/2012)

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa