Pastakastike

Tomaattinen tofukastike. Kuva: Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Tomaattinen tofukastike

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
6 annosta

Maukas kastike vaikkapa pastan seuraksi. Saako jo syödä?

Ainekset: 
  • 1 pkt maustamatonta tofua
  • rypsiöljyä tofun paistamiseen
  • noin 0,25 dl soijakastiketta tofun maustamiseen
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 (noin 350 g) kesäkurpitsa
  • 1 (noin 200 g) paprika
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 2–2,5 dl kaura- tai soijakermaa
  • 2 prk tomaattipyrettä
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 1 tl jauhettua chiliä tai cayennenpippuria (Huom! Vegaaniliitto on saanut palautetta että näillä määrillä pippuria ja chiliä kastikkeesta tulee todella polttavaa, varovaisesti siis!)
  • 0,25 tl suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
Tarjoiluun
  • 500 g pastaa

Valmistus: 
  1. Kuutioi tofu ja paista se wokissa tai isossa paistinpannulla. Kun olet paistanut tofua pari minuuttia ja se on hiukan saanut väriä, lisää soijakastike ja paista tofua vielä hieman. Siirrä valmiit tofukuutiot lautaselle odottamaan muiden vaiheiden valmistumista.
  2. Paloittele sipuli, porkkana, paprika ja kesäkurpitsa. Hienonna myös valkosipuli.
  3. Paista vihannekset isossa paistinpannussa. Lisää vihannekset paistinpannulle samassa järjestyksessä kuin paloitellessakin, sillä sipuli ja porkkana vaativat hieman pidemmän kypsymisajan kuin kesäkurpitsa tai paprika. Lisää joukkoon lopuksi myös valkosipuli.
  4. Sekoita joukkoon kerma, tomaattipyre, mausteet ja tofu. Lämmitä kastiketta vielä pari minuuttia.
  5. Tarjoile kastike pastan, oliivien ja raikkaan salaatin kera.
 

Lähde: 

Jere Nieminen: Vegaanin kotiruokakirja (Moreeni, 2010)

Vegaaniliitto Facebookissa