Tomaattinen salamipasta

Tomaattinen salamipasta

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
2 annosta

Tomaattien käyttäminen uunissa korostaa niiden makua. Vegaaniset salamisiivut tuovat ruokaan sekasyöjän sanoin ”yllättävän lihaisaa makua”.

Ainekset: 
Paahdetut tomaatit
  • rasia luumu- tai kirsikkatomaatteja
  • sokeria
  • suolaa
  • loraus oliiviöljyä
Kastike
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2–3 rkl tomaattipyreetä
  • reilusti basilikanlehtiä
  • halutessasi valkosipulinkynsi
  • paprikajauhetta
  • ripaus sokeria ja suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi
  • 4–5 siivua vegaanista salamia
  • nauhapastaa (tagliatelle tai pappardelle)

Valmistus: 
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Puolita tomaatit, ja sekoita niitä kulhossa, jossa on oliiviöljyä, suolaa ja sokeria. Paista tomaatteja uunissa leivinpaperilla, kunnes ne ovat kypsyneet ja hieman kuivuneet.
  2. Kuumenna pannu ja paahda siinä tomaattipyreetä. Lisää reilusti, noin puoli desiä, oliiviöljyä. Lisää hieman suolaa, sokeria ja mustapippuria, sekä paljon basilikanlehtiä.
  3. Keitä hyvää nauhapastaa, esimerkiksi pappardellea, suolatussa vedessä. Paista vegaanista salamia pannulla, kunnes siivut alkavat muuttua rapeammiksi. Kuivaa niistä ylimääräinen rasva pois.
  4. Annostele pasta lautasille ja sekoita siihen kastike, lisää annoksen päälle salami. Koristele basilikanlehdillä.
Inspiraatio reseptiin Jotain maukasta -ruokablogista.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa