Tofusalaatti majoneesin kera

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 200 g (marinoitua tai savustettua) tofua  
  • 1-2 dl majoneesia
  • 1 dl hapankaalia silputtuna
  • 1 porkkana raastettuna
  • 1 rlk silputtua tuoretta persiljaa 
  • 1 rkl silputtua tuoretta ruohosipulia 
  • mustapippuria 
  • kurkumajauhetta
  • suolaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • (hieman sinappia)
Majoneesi
  • 1,5 dl soijamaitoa
  • 1,5-2 dl rypsiöljyä
  • 1 tl sinappia
  • 1-2 tl etikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • (makusi mukaan valkosipulia ja tuoreita yrttejä)

Valmistus: 
  1. Voit käyttää kaupan majoneesia tai valmistaa sen itse parissa minuutissa: Sekoita suola, pippuri ja sinappi (sekä valitsemasi lisämausteet) soijamaitoon. Sauvasekoittimen  pyöriessä lisää joukkoon öljy ohuena norona. Seos paksuuntuu sitä mukaa, kun lisäät öljyä. Lorauta lopuksi joukkoon etikka. 
  2. Sekoita salaatin ainekset keskenään.

Lähde: 

Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)

Vegaaniliitto Facebookissa