Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Tofupyörykät

Tofupyörykät

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioPähkinätön

Ainekset

  • 1 pkt (270g) maustamatonta tofua
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipuli
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kuivattua persiljaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl basilikaa
  •  oliiviöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Murenna tofu ja silppua sipulit. Lisää jauhot ja mausteet. Surauta massa tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.
  2. Muotoile massasta pyöryköitä ja paista ne runsaassa oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Tarkkaile pannun lämpötilaa, sillä liian kuumalla pannulla pöyrykät jäävät helposti sisältä raaoiksi. Nosta pyörykät hetkeksi talouspaperin päälle valumaan öljyä ennen tarjoilua.
  3. Dippikastikkeen voi helposti sekoittaa maustamattomasta soijajogurtista ja valmiista kastikejauheesta (esimerkiksi Santa Marian Lemon & Herbs sauce mix).

Lähde

Elina Innanen, Chocochili (chocochili.net/2008/11/tofupyorykat-2)