Tofua maapähkinäkastikkeessa

Ainekset: 
  • 1 porkkana
  • 2,5 cm tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 pkt tofua (n. 500 g)
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • kevätsipulia tai sipulinvartta
  • 2 rkl maapähkinävoita tai -tahnaa
  • 1/4 cayennepippuria tai tabascoa
  • 2 rkl (seesam)öljyä
  • 2 rkl raakaruokosokeria

Valmistus: 
  1. Leikkaa porkkana ohuen ohuiksi tikuiksi. Kuori ja hienonna inkivääri.
  2. Kuumenna öljy wok- tai paistinpannussa. Lisää porkkanatikut ja inkivääri, anna hautua kannen alla 2-3 minuuttia.
  3. Leikkaa tofu kuutioiksi, kaada pannulle viinietikan kanssa. Anna hautua 3 minuuttia.
  4. Hienonna kevätsipuli (tai tavallinen sipuli). Lisää tofu- porkkanaseokseen. Käännä lämpö pois päältä ja anna hautua kannen alla 1-2 minuuttia. Sekoita pähkinätahna, cayennepippuri, seesamöljy ja sokeri pienessä kulhossa tasaiseksi. Kaada tofuseokseen ja sekoita hyvin.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa