Suklaarommikakku

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
Kakkutaikina
  • 200 g pehmeää tofua
  • 2 dl siirappia
  • 1,5 dl vahvaa kahvia
  • 2 rkl rommia
  • 1 tl vaniljaa
  • 0,5 dl kylmää vettä
  • 2,5 dl graham- tai vehnäjauhoja
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl kanelia
Rommisiirappi
  • 0,5 dl siirappia
  • 0,5 dl vahvaa kahvia
  • 0,5 dl rommia
Kuorrutus
  • 400 g pehmeää tofua
  • 1 tl vaniljaa
  • 2 rkl rommia (mieluiten tummaa)
  • 170 g tummaa suklaata
Koristelu
  • 30 g tummaa suklaata

Valmistus: 
  1. Lämmitä uuni 180 °C. Voitele ja jauhota kaksi halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaa.
  2. Soseuta tofu ja vatkaa sekaan siirappi, kahvi, rommi, vanilja ja vesi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne sekaan. Sekoita huolellisesti, kunnes taikina on tasaista. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista uunin alaosassa 15-20 minuuttia tai kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Anna kakkulevyjen jäähtyä vuoissa 10 minuuttia ja sen jälkeen kumoa ritilälle jäähtymään.
  3. Valmista rommisiirappi kuumentamalla ainekset kattilassa. Kostuta jäähtyneet kakkulevyt levittämällä niille rommisiirappia pullasudilla.
  4. Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa tai mikrouunissa. Soseuta tofu tehosekoittimessa, lisää vanilja, rommi ja sulanut suklaa. Anna tehosekoittimen käydä kunnes seos on tasaista. Kuorrutus on helpompi levittää, jos sen antaa ensin vähän hyytyä jääkaapissa.
  5. Laita toinen kostutettu kakkulevy vadille, levitä puolet kuorrutuksesta ja laita toinen kakkulevy päälle. Levitä loput kuorrutuksesta kakun päälle ja reunoille.
  6. Koristelua varten veistä huoneenlämpöisestä suklaasta lastuja kuorimaveitsellä ja ripottele ne kuorrutuksen päälle.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa