Spagettikastike

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 2 dl soijarouhetta
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 prk tomaattipyrettä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl sokeria
  • 2 porkkanaa
  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl jauhettua paprikaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 0,5 tl cayenne-pippuria
  • 4 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 3 tl basilikaa
  • 2 tl oreganoa
  • suolaa

Valmistus: 
  1. Liota soijarouhe tomaattimurskassa ja vedessä noin 20 minuuttia. Kuullota sipuleita öljyssä sokerin, tomaattipyreen, paprikan, korianterin ja cayenne- pippurin kanssa noin 5 minuuttia. Lisää raastetut porkkanat, sekoita.
  2. Lisää soijarouhe nesteineen sekä vesi. Kiehauta, madalla lämpöä ja anna kiehua kannen alla 30 min.
  3. Lisää soijakastike ja yrtit. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Keitä 5 minuuttia ilman kantta. 

Vegaaniliitto Facebookissa