Soijarouhelasagne

Soijarouhelasagne. Kuva: Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Soijarouhelasagne

Ruokatyyppi: 
Ruokavalio: 
Annoksia: 
5-6

Suomalaiseen makumaailmaan kotoutunut lasagne on helppo tehdä myös vegaanisena.

Ainekset: 
  • lasagnelevyjä
Täyte
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 0,5 dl rypsiöljyä soijarouheen paistamiseen
  • noin 1 dl vettä soijarouheen kypsyttämiseen
  • 2 rkl soijakastiketta soijarouheen maustamiseen
  • 1 sipuli
  • tuoreita kasviksia, esimerkiksi joitain seuraavista: paprikaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa tai kaalia
  • rypsiöljyä kasviksien kuullottamiseen
  • 1 prk (70 g) tomaattipyreetä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 0 ,5 tl suolaa
Juustokastike
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • noin 6 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 1 pkt (noin 200 g) soijajuustoa
  • 1 tl suolaa
Valmistus: 
Täytteen valmistus
  1. Valmista soijarouhe wokissa tai suurella pannulla: Kuumenna ensin öljy ja sekoita joukkoon soijarouhe. Paista soijarouhetta hieman ja lisää vesi pienissä erissä samalla sekoittaen. Lisää pannulie myös soijakastike. Soijarouhe on valmista, kun kaikki vesi on imeytynyt. Siirrä valmis soijarouhe sivuun odottamaan.
  2. Hienonna sipuli ja muut kasvikset.
  3. Paista sipulia ja kasviksia paistinpannulla.
  4. Sekoita kasviksien joukkoon tomaattipyree ja -murska sekä mausteet. Lisää sekaan myös valmis soijarouhe.
 
Kastikkeen valmistus
  1. Kuumenna öljy kattilassa.
  2. Sekoita jauhot öljyyn tasaiseksi seokseksi. Anna seoksen lämmitä hieman.
  3. Pidä levy kuumana ja lisää maito kattilaan samalla sekoittaen.
  4. Sekoita joukkoon soijajuusto raastettuna. Juusto ei ole välttämätöntä lasagnen onnistumiselle, mutta mehevöittää sen makua. Lisää suola kastikkeeseen.
 
Lasagnen kokoaminen ja valmistaminen
  1. Lado ainekset kerroksittain vuokaan. Levitä vuoan pohjalle täytettä ja levitä sen päälle lasagnelevyjä ja kastiketta. Toista vaiheet kunnes vuoka on täynnä. Muista säästää kastiketta päällimmäiseen kerrokseen lasagnen pinnalle.
  2. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  3. Tarjoile lasagne raikkaan salaatin kera.
Lähde: 

Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Vegaaniliitto Facebookissa