Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Seitansalami

Seitansalami

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioPähkinätön

Vehnägluteenijauhoa voi ostaa monista ekokaupoista. Gramjauhoa eli kikpapu- tai kikhernejauhoa myyvät myös etniset kaupat.

Ainekset

  • 2,5 dl gluteenijauhoa
  • 1,2 dl soijarouhetta
  • 1,2 dl gram- eli kikhernejauhoa
  • (0,5 dl oluthiivahiutaleita)
  • 1/4 tl kanelia
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/4 tl sinappijauhetta
  • 0,5 tl jauhettua mustapippuria
  • 1/8 tl jauhettua cayennepippuria
  • 1/8 tl jauhettua maustepippuria
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • 2,5 dl vettä

Valmistus

  1. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita nesteet keskenään ja lisää sitten kuiviin aineisiin. Sekoita, kunnes massa on tasaista, ja lisää tarvittaessa vettä ruokalusikallinen kerrallaan.
  2. Jaa taikina kahtia ja muotoile kummatkin pitkäksi pötköksi folion tai leivinpaperin sisällä. Nosta pötköt saumakohta alaspäin uunipellille ja paista 150-asteisessa uunissa noin 1,5 h.
  3. Jäähdytä, kääri tiukasti muovikelmuun ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Leikkaa ohuiksi siivuiksi vaikka leivän päälle tai paista viipaleita pannulla.