Seitanpihvit

Seitanpihvit kerma-pippurikastikkeella. Kuva: Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Seitanpihvit kerma-pippurikastikkeella

Ruokavalio: 
Annoksia: 
5 pihviä
Ainekset: 
Seitanpihvit
  • 4 dl vehnägluteenijauhoja 
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 dl HP-kastiketta
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl paprikajauhetta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl rouhittua mustapippuria 
  • noin 2 dl vettä taikinaan
  • rypsiöljyä paistamiseen
Kerma-pippurikastike
  • 2 nokaretta maidotonta kasvimargariinia (esim. Keiju Laktoositon 70 %)
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl (vasta)rouhittua mustapippuria 
  • 1 tl murustettuja viherpippureita
  • 0,5 tl suolaa
 
Valmistus: 
  1. Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää kulhoon vesi, rypsiöljy ja soijakastike.
  2. Vaivaa taikinaa pari minuuttia tai kunnes rakenne on kimmoisa. Leikkaa taikina noin 5 samankokoiseen osaan ja muotoile ne pihveiksi. Voit käyttää muotoiluun myös lihanuijaa.
  3. Keitä pihvejä noin 5 minuuttia ja tee sillä aikaa kastike: Sulata margariini paistinpannussa. Lisää kerma ja loput ainekset samalla sekoittaen. Keitä kastiketta kasaan muutama minuutti ja säilytä lämpimässä.
  4. Kaada pihvien keitinvesi pois ja anna pihvien jäähtyä hieman.
  5. Paista pihvejä keskilämmöllä reilussa rypsiöljyssä pari minuuttia molemmilta puolilta.
  6. Tarjoile valmiit pihvit kerma-pippurikastikkeen ja lohkoperunoiden kera.
Lähde: 

Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Vegaaniliitto Facebookissa