Rommi-suklaakakku

Rommi-suklaakakku. Kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsi -blogi.

Rommi-suklaakakku kookoskuorrutteella

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
Pohja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 tl vaniliinisokeria
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 4 dl hiilihapotettua kivennäisvettä
  • 2 tl rommiaromia
  • 1 dl öljyä
  • 1 tl etikkaa
  • ripaus suolaa
Päälle ja väliin
  • 2 tölkkiä kookosmaitoa
  • (4–5 tl vaniliinisokeria)
  • (2 tl tomusokeria)
  • maidotonta suklaata appelsiinimehua kostutukseen
Valmistus: 
  1. Sekoita kuivat aineet ensin hyvin ja lisää sen jälkeen loput aineet. Älä tuhoa kaikkia kivennäis- veden kuplia vatkaamalla ankarasti, vaan sekoita hellästi. Tämä tekee pohjasta ilmavan.
  2. Voitele kakkuvuoka öljyllä ja halutessasi voit leivittää sen korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 30–45 min.
  3. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin lähdet käsittelemään sitä.
 
Täyte
  1. Jätä kookosmaito yöksi jääkaappiin. 
  2. Avaa purkki sekoittamatta tai kääntelemättä sitä. Nostele varovasti kiinteä päällinen kulhoon ja ala vatkata. Kun kookosmaito lämpenee ja notkistuu, on aika lopettaa vatkaaminen. Mausta vaahto halutessasi sokerilla ja vanilliinisokerilla. Kun vaahto on valmis, laita se vielä vähäksi aikaa jääkaappiin.
 
Kokoaminen
  1. Halkaise pohja keskeltä ja kostuta molemmat puolet appelsiinimehulla. 
  2. Levitä hieman alle puolet kookoskermasta kakun väliin ja loput kakun päälle.
  3. Käytä koristeluun kardemummalla maustettua sulatettua tummaa suklaata sekä mintunlehtiä.

Tämä kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun kookoskerma on muuttunut ihanaksi jämäkäksi kreemiksi.

Lähde: 

Paula Heinonen, Pidempi korsi -blogi

Vegaaniliitto Facebookissa