Raparperikuperkeikka

Ruokatyyppi: 
Ruokavalio: 
Ainekset: 
Taikina
  • 150 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl soijajauhoja
  • 1 dl vettä
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • 1 sitruuna
Täyte
  • 50 g margariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 400 g raparperipaloja

Valmistus: 
  1. Sulata rasva täytettä varten tasapohjaisessa kakkuvuoassa tai matalassa padassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja raparperipalat. Hiero margariini ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita soijajauhot veteen ja kaada seos rasvasokerivaahdon joukkoon.
  3. Sekoita loput kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kaada taikina raparperipalojen päälle.
  4. Kypsennä uunissa 175 asteen lämpötilassa noin 45 minuutin ajan. Kumoa torttu ja tarjoa se kuumana vaniljajäätelön kanssa tai kylmänä kuuman vaniljakiisselin kanssa. Nauti!

Vegaaniliitto Facebookissa