Ranskalaiset piparkakut

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 125 g (n. 2 dl) manteleita
  • 200 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2 tl inkiväärijauhetta
  • 2 tl neilikkajauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
Valmistus: 
  1. Rouhi mantelit tai käytä valmista mantelirouhetta. Sekoita huoneenlämmössä pehmenneeseen rasvaan sokerit, siirappi, sooda, mausteet, mantelirouhe sekä jauhot. Sekoita tasaiseksi massaksi. 
  2. Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa se notkeaksi. Tee taikinasta kaksi pitkoa jakamalla se kahteen osaan ja pyöritä ne nelikulmaisiksi. Kääri taikinapitkot voipaperiin ja nosta kylmään mielellään seuraavaan päivään asti jos on aikaa, mutta vähintään muutamaksi tunniksi. 
  3. Ota pitkot jääkaapista ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa pitkot ohuiksi viipaleiksi pellille ja paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Vegaaniliitto Facebookissa