Raaka lakujäätelö

Ruokatyyppi: 

Tästä raa'asta jäätelöstä voi jättää lakritsijauheen myös pois, jolloin saat appelsiinijäätelöä.

Ainekset: 
  • 3 pakastettua banaania kuorittuina
  • 3 kuivattua aprikoosia (antavat illuusion lakupaloista)
  • 1 rkl lakritsiuutejauhetta tai vähän enemmän lakritsinjuurijauhetta
  • 1,5 rkl carobjauhetta
  • 1,5 tl jauhettuja aniksensiemeniä
  • vähän appelsiinin- tai sitruunankuorta raastettuna, jos haluat hedelmälakujäätelöä

Valmistus: 
  1. Ota pakastetut banaanit huoneenlämpöön noin 10 minuutiksi. Palastele ne tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset. Tarkoitus on, että aprikoosit jäävät jäätelöön pikkupalasiksi.
  2. Sekoita jäätelöksi hitaimmalla nopeudella. Joudut välillä pysäyttämään sekoittimen ja kaapimaan lastalla massaa kulhon reunoilta alas. Varo sekoittamasta yhtään kauempaa kuin on välttämätöntä, tai muuten tuloksena on velliä.

Carobia ja lakritsijauheita löytyy netistä tai eko-/luomukaupoista. Lakritsinjuurijauhe on miedompaa kuin uute, joten annostele sitä enemmän. Maistelemalla löydät oikean tuloksen. Aniksensiemenjauhe tehostaa makua, mutta ilmankin pärjää. Carob muistuttaa kaakaota mutta ei ole kitkerä vaan makea. Carob on edullista.

Lähde: 

Mea Salo, Vegaia 3/2013: Mistä alkaisin? Omenan halkaisin.

Vegaaniliitto Facebookissa