Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Raa’at punajuuripihvit

Raa’at punajuuripihvit

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Raakaravinto, Soijaton, Vehnätön

Raakaravintokurssien ja ravintolapäivien suosikki, josta miehet sanovat joskus kohteliaisuutena, että maistuu lihalta.

Ainekset

  • 2 dl karkeaksi raastettua punajuurta
  • 2 dl karkeaksi raastettua porkkanaa
  • 3 rkl punasipulia pieneksi pilkottuna
  • 2–3 dl auringonkukansiemeniä
  • 7 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
  • 0,5 tl timjamia
  • 0,5 tl ruusupippuria
  • maista ja lisää ruususuolaa tai muuta laadukasta suolaa, jos tarpeen

Valmistus

  1. Raasta juurekset. Jauha kuivassa tehosekoittimessa kuivat siemenet jauheeksi.
  2. Sekoita monitoimikoneessa siemenjauheesta 2 dl sekä muut ainekset yhdessä taikinaksi. Jos taikina tuntuu muotoiltaessa kovin märältä, lisää siemenjauhetta ja vastaavasti mausteita. Kosteus riippuu raasteen hienoudesta ja juuresten mehukkuudesta, ja massan pitäisi olla muotoiltavaa. Jos monitoimikonetta ei ole, saksi aurinkokuivattu tomaatti pikkupalasiksi.
  3. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset käsin. Tarkista maku.
  4. Muotoile pihveiksi, palleroiksi tai pateeksi.
Maku ja rakenne vielä paranevat, jos voit kuivattaa pihvejä kuivurissa muutaman tunnin. Tarjoa salaatin kanssa.

Lähde

Mea Salo, Vegaia 3/2013: Mistä alkaisin? Omenan halkaisin