Punaviinikastike

Ruokatyyppi: 

Tämä kastike sopii hyvin esimerkiksi röstiperunoiden ja paistettujen paprikoiden kanssa.

Ainekset: 
  • 3 dl kasvislientä (vahvaa: yksi kuutio/3 dl vettä)
  • 1,5 dl punaviiniä
  • 2 salottisipulia silppuna
  • 2 rkl soijakastiketta tai hieman suolaa
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 2 tl vettä
  • oliiviöljyä

Valmistus: 
  1. Kuullota sipulisilppu oliiviöljyssä. Lisää kasvisliemi ja viini. Kiehauta. Mausta soijalla tai tarpeen mukaan suolalla.
  2. Suurusta maissitärkkelyksellä, joka on sekoitettu kylmään veteen. Lopuksi ripaus kuivattua timjamia tai rosmariinia ja loraus oliivi- tai kookosöljyä. 

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa