Kuva Flambee Pizzasta lautasella

Flambee Pizza

"Pekoni"-flambee-pizza kaurapohjalla

Ainekset: 
Valkoinen kastike
  • 4 rkl soijajogurttia
  • 2 rkl vegaanista majoneesia (esim. Jokaiselle tai Xtra)
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Lisäksi
  • 1 iso peruna
  • 1 iso sipuli
  • 1/2 annosta soijapekonia (ohje alla)
Soijapekoni (yhden pizzan täytteeseen tulee puolet tästä määrästä)
  • 2 dl isoja soijahiutaleita
  • 2.5 rkl gluteenitonta soijakastiketta(esim. Urtekram Luomu Tamari Gluteeniton Soijakastike)
  • 1 tl omena-, valko- tai balsamiviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl nestemäistä savuaromia
  • 1 tl grillimaustetta
  • 0.5 dl vettä
  • öljyä paistamiseen
Valmistus: 
  1. Pizzapohjan ohje löytyy täältä: http://www.myllarin.fi/resepti/gluteeniton-salami-sipulipizza/. Kun kaulitset pizzapohjan, suosittelemme laittamaan leivinpaperin myös taikinan päälle, sillä ilman leivinpaperia taikina tarttuu helposti kaulimeen.
  2. Sekoita kaikki valkokastikkeen ainekset keskenään ja levitä niistä saamasi valkokastike pizzapohjan päälle.
  3. Viipaloi peruna mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (perunalastujen mallisiksi). 
  4. Kiehauta vesi kattilassa. Kun vesi kiehuu, laita perunat kattilaan ja keitä 3 min. Kaada vesi pois ja jätä perunat kuivumaan.
  5. Leikkaa sipuli poikkisuuntaisiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita, kunnes ne ruskistuvat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Sekoita soijahiutale, soijakastike, etikka, sokeri, grillimauste, vesi ja nestemäinen savuaromi yhteen.
  7. Paista hiutaleita öljyssä, kunnes ne ovat ruskistuneita.
  8. Levitä perunaviipaleet valkokastikkeen päälle.
  9. Paista pizzaa 250 -asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  10. Ota pizza hetkeksi pois uunista ja ripottele sen päälle soijapekonit ja lopuksi vielä karamellisoidut sipulit.
  11. Paista pizzaa uunissa vielä noin 6 min tai kunnes pizzan pinnasta tulee kauniin ruskean värinen.
 
Soijapekonin ohje on muokattu alkuperäisestä, joka löytyy täältä: http://vegaaninenversio.blogspot.fi/2011/07/vegaaninen-pekoni.html

Vegaaniliitto Facebookissa