Parsakaali-savutofupiirakka

Ruokavalio: 
Ainekset: 
Pohja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 75 g vegaanista margariinia
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
  • noin 2 rkl vettä
Täyte
  • 100 g parsakaalinnuppuja
  • 0,5 pkt savutofua (150 g)
  • 1 sipuli
  • 2 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 0,5 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria
  • 0,5 tl basilikaa
Valmistus: 
Pohja
1. Sekoita yhteen jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon margariininokareet, soijajogurtti ja vesi. Sekoita.
2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 5 minuuttia.
 
Täyte
1. Keitä parsakaalinnuppuja suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet (mutta ovat vielä aavistuksen rapeita).
2. Pilko sipuli ja murenna savutofu. Kuullota sipulia paistinpannulla oliiviöljyssä muutama minuutti ja lisää sitten tofu ja parsakaali. Ota paistinpannu pois levyltä ja lisää täytteen joukkoon jogurtti-mausteseos.
3. Levitä täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Lähde: 

Elina Innanen, Chocochili-blogi

Vegaaniliitto Facebookissa