Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Oluiset blinit

Oluiset blinit

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät, Suolaiset leivonnaiset
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton

Slaavilaisesta keittiöstä ovat tuttuja blinit, joita voi syödä monenlaisten täytteiden kera. Sopivia täytteitä ovat esimerkiksi punasipulihillokekurkkukaviaari, merileväkaviaari ja sienisalaatti.

Katso myös toinen blinien ohje.

Ainekset

  • 4 dl kauramaitoa
  • 1/3 pkt hiivaa
  • 3 dl tattarijauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 pulloa olutta
  • 1 dl sulatettua sinistä Keijua
  • 1 tl suolaa

Valmistus

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon ja sekoita mukaan tattarijauhot. Pidä huoneenlämmössä yön yli.
  2. Lisää aamulla vehnäjauhot, olut, margariinisula ja suola.
  3. Paista runsaassa rasvassa noin sentin paksuisia kakkusia.

Lähde

Vegaia 4/2011