Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Munakoisotahna

Munakoisotahna

RuokatyyppiDipit, Levitteet
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Tarjoile esimerkiksi leivänpäällisenä, falafelien kastikkeena tai dippinä juureksille.

Ainekset

  • 1 munakoiso
  • 2 rkl tahinia
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • suolaa
  • 2 rkl öljyä

Valmistus

  1. Laita halkaistut munakoisot uunipellille ja pistele niitä haarukalla. Paista 200 asteessa 30–45 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Jos haluat, voit paahtaa myös valkosipulit: laita kynnet pieneen uuninkestävään astiaan öljyn kera ja paahda niitä n. 15 minuuttia.
  2. Jäähdytä valmiita munakoisoja hetki. Kaavi niistä sisus kulhoon ja soseuta. Lisää joukkoon tahini, valkosipulinkynnet, sitruunanmehu sekä öljy. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla. Anna tekeytyä ennen tarjoilua.

Lähde

Vegaia 4/2011