Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Moussaka

Moussaka

RuokatyyppiLaatikot, Uuniruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Vehnätön

Ainekset

  • 1-2 sipulia
  • 3 dl soijarouhetta
  • 500 g keitettyä perunaa
  • 2-3 munakoisoa
  • 2 dl tomaattipyrettä
  • loraus valkoviiniä
  • oreganoa
  • paprikajauhetta
  • kanelia
  • mustapippuria
  • soijakastiketta
  • (suolaa)
Gratinointikuorrute
  • 2,5 dl soija- tai kaurakermaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 5 rkl ravinnehiivahiutaleita
  • ripaus mustapippuria

Valmistus

  1. Lisää soijarouheeseen soijakastiketta ja reilusti mausteita ja hieman kiehuvaa vettä sen verran, ettei seos jää kuivaksi. Anna seistä 10-20 minuuttia.
  2. Paista sipulia öljyssä kattilassa ja lisää joukkoon soijarouhe. Jatka paistamista kunnes soijarouhe on hieman ruskistunut.
  3. Lisää joukkoon paprikajauhe ja muut mausteet. Lisää tomaattipyre ja sen verran vettä, että seoksesta tulee kastikemainen. Kaada joukkoon myös loraus valkoviiniä ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia.
  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viiniä ja mausteita. Suolaa et välttämättä tarvitse lainkaan, jos soijakastiketta on käytetty soijarouheen marinadissa runsaasti.
  5. Paista paloiteltu munakoiso oliiviöljyssä toisessa kattilassa, ja mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Viipaloi keitetyt perunat. Lado öljyttyyn uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita, soijarouhekastiketta ja paistettuja munakoisoja.
  7. Sekoita gratinointikuorrutteen ainekset vatkaamalla ja kaada vuokaan päällikerrokseksi.
  8. Paista 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Lähde

Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)