Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Minttusuklaamousse

Minttusuklaamousse

RuokatyyppiJälkiruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Vehnätön

Ainekset

  • 150 g maidotonta tummaa (minttu)suklaata
  • 300 g pehmeää tofua eli silken tofua
  • 1 dl kaura-, soija-, riisi- tai kookosmaitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa

Valmistus

  1. Pilko suklaa paloiksi ja sulata se vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa.
  2. Valuta ylimääräiset nesteet pois pehmeästä tofusta. Soseuta se sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.
  3. Lisää kasvimaito, vaniljasokeri sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä sulatettu suklaa ja sekoita.
  4. Jaa annoskulhoihin ja laita jääkaappiin kylmenemään vähintään kymmeneksi minuutiksi.
  5. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi kookoshiutaleiden tai tuoreiden marjojen kera.

Lähde

Ohje muokattu Kamomillan konditorian suklaamousseohjeesta.