Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Metsäsienifocaccia

Metsäsienifocaccia

RuokatyyppiSuolaiset leivonnaiset
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton

Ainekset

Pohja
  • 6–7 dl vehnäjauhoja (tai puolet spelttijauhoja)
  • 1 pkt kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
Täyte
  • noin litra metsäsieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita ja mustatorvisieniä)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä ja merisuolaa myllystä

Valmistus

1. Sekoita suuressa kulhossa 6 desilitraa jauhoja, kuivahiiva ja suola. Lisää vesi ja pari teelusikallista oliiviöljyä. Lisää tarvittaessa vielä desin verran jauhoja ja vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irtoamaan sormista. Taikina saa jäädä kuitenkin melko löysäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
2. Pilko sienet, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki paistinpannulla öljyssä. Mausta balsamiviinietikalla ja lisää sienet pannulle. Mausta seos ripauksella suolaa. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä.
3. Vaivaa focacciataikinaa hetki ja levitä se öljytyin käsin uunivuokaan (28 cm x 28 cm tai vähän isompi) leivinpaperin päälle. Voitele taikinan pinta oliiviöljyllä ja levitä sieniseos pinnalle. Rouhi myllystä päälle merisuolaa ja valuta pinnalle vielä hiukan oliiviöljyä.
4. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Parhaimmillaan focaccia on ihan tuoreena ja vielä vähän lämpimänä.

Lähde

Elina Innanen, Chocochili-blogi