Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Maustetut perunat

Maustetut perunat

RuokatyyppiPadat, Pannuruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Mausteinen lisäke Sri Lankasta.

Ainekset

  • 500 g perunoita
  • 2 - 3 sipulia
  • vajaa 1 tl suolaa
  • 0,25 tl kurkumaa
  • n. 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • reilusti öljyä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 0,5 tl jauhettuja (mustia) sinapinsiemeniä tai sinappia
  • 1 kanelitanko tai n. 1/3 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl sitruunamehua tai omenaviinietikkaa

Valmistus

  1. Keitä perunat, pilko suupalan kokoisiksi. Viipaloi sipulit.
  2. Kuullota sipulia, sinapinsiemeniä ja kanelia. Lisää sitten peruna ja loput mausteet.
  3. Poista kanelitanko ja lisää sitruunamehu tai etikka.

Lähde

Päivi Mattila (Vegaia 3/2007)